MgA. Jakub Chuchlík

Narodil se v roce 1983 v Jablonci nad Nisou. Je architektem, polovina architektonické dílny IUCH. Žije s manželkou, synem a dcerou v Jablonci nad Nisou. Kandiduje za Nezávislé.

Během studia na VŠUP v Praze u Prof. Petra Keila absolvoval studijní stáž na UDK v Berlíně u Prof. Wiela Aretse a pracovní stáž v kanceláři BIG v Kodani. Po ukončení studia pracoval v kanceláři Chalupa architekti.

V roce 2011 založil společně se svou ženou Idou architektonické studio IUCH. Po návratu do rodného Jablonce nad Nisou v roce 2013 se podílel na založení spolku PLAC, který se věnuje kultivaci veřejného prostoru města a krajiny. V letech 2015 až 2019 působil jako externí městský architekt Mnichova Hradiště.

Po komunálních volbách v roce 2018 se stal náměstkem primátora pro rozvoj města Jablonec nad Nisou. Tuto funkci vykonával do září 2019, kdy se rozpadla vládní koalice. Od té doby je opozičním zastupitelem. Kromě vlastní architektonické tvorby působí jako konzultant investičních záměrů Libereckého kraje, spolupracuje s Kanceláří architektury města Liberec a příležitostně v regionu pomáhá s organizací architektonických soutěží.